Dukeries Business Centre

Having secured planning permission, we were called upon to modify the design to achieve an ‘Excellent’ rating from BREEAM design and procurement guildelines. This means that the building would have to be an exemplary project in terms of sustainability: the new design will use photovoltaic panels, a rainwater harvesting system, passive ventilation, good daylighting, and a wind turbine to generate electricity. The building will also re-use the existing steel portal frame that formed a previous workshop building, minimising construction cost.

The site is on the edge of an industrial estate near Worksop, Nottinghamshire, and the north side of the building looks out to the river and fields beyond. The central circulation space takes in this view, while providing break-out space for occcupants of the serviced offices. Acting on behalf of the landlord of the building, we needed to maximise the lettable floorspace available, while not compromising on a good working environment for each tenant. The project was realised under a series of prime cost contracts to a limited budget for its scale.

Dukeries Business Centre Image 01
Dukeries Business Centre Image 02
Dukeries Business Centre Image 03
Dukeries Business Centre Image 04
Dukeries Business Centre Image 05
Dukeries Business Centre Image 06
Dukeries Business Centre Image 07